osaine logo
filosofie

Filosofie

Schoonheid creëren en behouden

Met de nadruk op anti-aging..

Osaìne is ontwikkeld voor de schoonheid van vrouwen. De nadruk in de samenstelling van Osaine producten ligt daarom op het anti-aging effect. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de factoren die huidveroudering veroorzaken. Leefomgeving, extreme weersklimaten, sigarettenrook en milieuvervuiling zijn hoofdoorzaken van het ontstaan van vrije radicalen. Zij zijn de boosdoeners van het beschadigen van de huidstructuur. Dit resulteert weer in het verlies van elasticiteit en stevigheid, waardoor fijne lijntjes, rimpels en vlekjes ontstaan.

Een andere oorzaak van huidveroudering is: hormonale disbalans. Deze ontstaat wanneer het fysiologische niveau van het oestrogeen verlaagt en het lichaam de verbranding van koolhydraten vertraagt. Hierdoor verliest het collageen geleidelijk aan zijn natuurlijke elasticiteit en is het steeds minder in staat de huid te ondersteunen. Met als gevolg: vervaging van strakke contourlijnen. Daarnaast verliest de huid zijn hydraterend vermogen, wordt grauw, verliest zijn glans en vertoond minder vitaliteit. Hormonale disbalans kan ook de productie van huidsmeer veranderen, wat kan leiden tot een glimmende huid, vlekken of zelfs tot acne.

Hoe het begon
In 1939 richtte Mario Locatelli het cosmeticabedrijf: Pink Frogs Italië op. Het bedrijf is vernoemd naar hun meest succesvolle product in de jaren ’70. Huidige eigenaar, Matteo Locatelli is de kleinzoon van Mario Locatelli. Deze zette in eerste instantie een fabriek op, om de beautysalon van zijn vrouw te voorzien van haar eigen cosmeticalijn. Later werd met hun producten de eerste cosmeticaopleiding gestart in Italië.

Derde generatie
Elke generatie leverde op zijn eigen manier een bijdrage aan de ontwikkelingen van het familiebedrijf. Grootvader Mario Locatelli ontwikkelde de cosmeticalijn: Pink Frogs. Zijn zoon, Roberto Locatelli (Matteo’s vader) richtte zich echter meer op de productie en het bottelen voor andere cosmeticamerken. Met als specialisatie: parfumerie. Matteo, bioloog van beroep, richtte zich echter weer meer op productontwikkeling. Doordat de Locattelli’s vier parfumeriezaken met salon in hartje Milaan bezitten, kon Matteo onmiddellijk reageren op de wensen van de markt. En de mooie productlijn “Osaìne” was een feit.

a Ja! beauty business
Ondertussen is de fabriek uitgebreid en aangepast om aan de grote vraag naar de Osaìne producten te voldoen. Daarbij hebben ze inmiddels ook een nieuw distributiecentrum betrokken. Pink Frogs heeft haar horizon verbreed. Sinds april 2005 is het cosmeticabedrijf ook buiten de grenzen van Italië te vinden.